Heeft de mediator ‘pur sang’ toekomst in een vernieuwd rechtsbijstand stelsel?

14 november 2019

Hoe een ochtend op de publieke tribune tijdens een Algemeen Overleg van Tweede Kamerleden met minister Dekker tot bespiegelingen over het mediationvak leidt.

I want one

24 oktober 2019

Tijdens de Dutch Designweek ontmoette ik designer Maud van der Linden. Maud ontwierp een intiem, persoonlijk afstudeerwerk onder de titel ‘I want one’. En opeens ging het over de scheiding van haar ouders…

Mediator is een beroep, net als notaris of architect!

4 september 2019

Hoe komt het toch dat ons beroep door mensen nog niet goed begrepen of omschreven wordt? In aanloop naar de Week van de Mediation doe ik een poging.

Betrouwbare informatie: de beste start voor een zorgvuldige scheiding

2 september 2019

Uit elkaar gaan zorgt voor emoties en onzekerheid. Dan is het heel belangrijk dat je weet waar je betrouwbare informatie kan vinden over alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. Ik deel mijn bronnen graag met je.

De belastingdienst en de mediator: samen komen we verder!

27 augustus 2019

De Belastingdienst startte een campagne om fouten rondom belastingzaken na een echtscheiding te voorkomen. Meer samenwerking tussen de Belastingdienst en mediators zou ook helpen.

Pijnlijk Raak

14 augustus 2019

Deze post schreef ik naar aanleiding van de strip van Sigmund in de Volkskrant, waarin pijnlijk duidelijk werd gemaakt dat kinderen vaak het meest de dupe zijn van scheiding.

Mediator of advocaat bij scheiding?

10 augustus 2019

Mediator of advocaat bij scheiding? Mijn aandacht werd gevestigd op een twitterdraadje en inspireerde mij tot het volgende stukje: De aanleiding was een tweet. Het was de ‘Dag van de […]

De vredesmachine van Timo Honkela

8 juli 2019

Ik was zeker niet meteen getriggerd toen ik de titel van het stuk las: ‚ÄúProfessor Honkela en de verpletterende vredesmachine‚ÄĚ. Het klonk meer als de titel van een strip. Gecombineerd […]

Een kind verliezen

1 februari 2018

Je kind letterlijk of figuurlijk kunnen verliezen als gevolg van een scheiding, het gebeurt. En je vraagt je af hoe dat kan.

Het kan

22 september 2017

Het woord ‘vechtscheiding’ is gemeengoed geworden in onze samenleving. Los van het feit dat ik het een lelijk woord vind focus ik liever op mensen die doen wat in hun macht ligt om uit het gevecht te blijven.