Luister naar mij, leg mij dingen uit…

17 februari 2020

Scheiden zonder dat betrokken kinderen daar last van ondervinden is een illusie. Elk kind zal er een blauwe plek of litteken aan over houden. Net als aan een smak met je fietsje. Dat is inherent aan het leven. Schade beperken is een taak van de ouders.

Wijze woorden

12 februari 2020

Saskia Noort vindt het onzin om een huwelijk bij de verbreking ervan, zoals bij Marco & Leontien, als mislukt te beschouwen. Goed uit elkaar gaan: dat is pas moeilijk.

Gedurfde combinatie: ‘grijs’ met groen

2 januari 2020

Op de eerste dag van het nieuwe decennium word ik verrast door een nieuwsbericht. In Oostenrijk is een coalitieakkoord gesloten tussen grijs en groen. Het stemt tot overpeinzing.

Heeft de mediator toekomst in een vernieuwd rechtsbijstand stelsel?

14 november 2019

Hoe een ochtend op de publieke tribune tijdens een Algemeen Overleg van Tweede Kamerleden met minister Dekker tot bespiegelingen over het mediationvak leidt.

I want one

24 oktober 2019

Tijdens de Dutch Designweek ontmoette ik designer Maud van der Linden. Maud ontwierp een intiem, persoonlijk afstudeerwerk onder de titel ‘I want one’. En opeens ging het over de scheiding van haar ouders…

Mediator is een beroep, net als notaris of architect!

4 september 2019

Hoe komt het toch dat ons beroep door mensen nog niet goed begrepen of omschreven wordt? In aanloop naar de Week van de Mediation doe ik een poging.

Betrouwbare informatie: de beste start voor een zorgvuldige scheiding

2 september 2019

Uit elkaar gaan zorgt voor emoties en onzekerheid. Dan is het heel belangrijk dat je weet waar je betrouwbare informatie kan vinden over alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. Ik deel mijn bronnen graag met je.

De belastingdienst en de mediator: samen komen we verder!

27 augustus 2019

De Belastingdienst startte een campagne om fouten rondom belastingzaken na een echtscheiding te voorkomen. Meer samenwerking tussen de Belastingdienst en mediators zou ook helpen.

Pijnlijk Raak

14 augustus 2019

Deze post schreef ik naar aanleiding van de strip van Sigmund in de Volkskrant, waarin pijnlijk duidelijk werd gemaakt dat kinderen vaak het meest de dupe zijn van scheiding.

Mediator of advocaat bij scheiding?

10 augustus 2019

Mediator of advocaat bij scheiding? Mijn aandacht werd gevestigd op een twitterdraadje en inspireerde mij tot het volgende stukje: De aanleiding was een tweet. Het was de ‘Dag van de […]