Wie ik ben

In het kort

Na het VWO studeerde ik in Amsterdam Theaterwetenschap, met als specialisatie film- en televisie. Mijn werkende leven begon als programmamaker bij de publieke omroep. Daarna was ik manager en (programma)directeur voor een non-profit organisatie.

Verbindingen zoeken en leggen loopt als een rode draad door mijn leven. Van maker naar manager en nu werkzaam als mediator. Tussendoor werd ik ook moeder. Elke periode geeft mij waardevolle ervaringen en inzichten die ik zoveel mogelijk inzet bij mijn werk als mediator en coach.

Gelijkwaardigheid

Als mediator sta ik naast en tussen cliƫnten in. Gelijkwaardigheid is voor mij een basisprincipe en de grondhouding waarmee ik mijn vak als mediator wil beoefenen. Van nature ben ik iemand die graag verkent en verbindt. Er wordt over me gezegd dat ik goed kan luisteren en leiden en op een prettige manier nieuwsgierig ben.

Zelfoplossend vermogen

Ik geloof in het zelfoplossend vermogen van mensen en ik snap ook als het in sommige gevallen (tijdelijk) niet meer lukt. Daar zie ik mijn rol. Ik wil mensen in een kwetsbare periode het vertrouwen en de veiligheid bieden die ze nodig hebben om hun verhaal te doen en met elkaar tot een oplossing te komen. Mensen die uit elkaar gaan wil ik helpen weer grip te krijgen op hun leven zodat ze vanuit herwonnen vertrouwen verder kunnen na een moeilijke fase.

Een leven lang leren

In de dynamiek die ontstaat tijdens het samenwerken met anderen vind ik veel voldoening. In taal en lichaamstaal, in de strijd en de stilte. Alles beweegt continu. Er is verzet en verzoening. Liefde en haat. Woede en wijsheid. Agressie en mildheid. Begrip en ontkenning. Zelfreflectie en zwart-wit denken. Er zijn zoveel varianten van een gedeeld verhaal. Bij elke mediation die ik begeleid wordt ook mij een spiegel voorgehouden. Die ervaringen neem ik mee en zet ik vervolgens weer in als dat passend is. Als mens en professional raak ik nooit uitgeleerd. 

Wie ik ben

Transparant

“Niets menselijks is mij vreemd”

* Sucker voor communicatie *

* Principieel inconsequent *

* Allergisch voor arrogantie *

* Humor als breekijzer *

* Van nature nieuwsgierig *

* Houdt van het onverwachte *

* Soms lekker dwars *

* Fanatieke perfectionist *